Çörəyin təzə qalması və sağlamlıq baxımından mühafizə edilməsi üçün hansı şəraitdə saxlanması çox vacibdir.
Gündəmtv.Az “Haber 7”yə istinadla xəbər verir ki, bəzən insanlar çörəyi xarab olmasın deyə soyuducuda saxlayır.
Çörək soyuducuya qoyulduqdan sonra içindəki karbohidrat molekulları retroqradasiyaya uğrayır və ya “geriyə doğru hərəkət” baş verir.
Bəs "molekulların kristallaşması” nədir?
Bu zaman su molekulları yavaş-yavaş çörəyi tərk edir və karbohidrat molekulları tək qalır. Bu vəziyyət çörəyin daha tez bayatlaşmasına və və ilk alınanda olan dadını itirməsinə səbəb olur.
Çörəyin xarab olmasını istəmirsinizsə, ən yaxşı variant yeyə biləcəyiniz qədər çörək almaq və tez yeməkdir. Əgər bu mümkün deyilsə çörəyi təmiz, sərin, hava şəraitdə, xüsusi qablarda saxlaya bilərsiniz.